Gratulerer med Raftoprisen, Rouba Mhaissen!

Leder for Sawa for Development and Aid mottok Raftoprisen i Bergen

- Hvis du vil redde verden, bruk livet ditt på andre mennesker, sa Rouba Mhaissen i hennes takketale under prisutdelingen på Den Nationale Scene.

BERGEN 3. NOVEMBER:

Prismottaker Rouba Mhaissen sa hun var æret og ydmyk over å ha blitt tildelt prisen. Hun ser på dette som en mulighet til å fortsette med arbeidet hun har startet. Den syriske-libanesiske økonomen og aktivisten ble tildelt Raftoprisen for sitt viktige arbeid for å fremme mennskerettighetene til folk på flukt. Hennes organisasjon, SAWA for Development and Aid arbeider med og for Syriske flykninger som er bosatt i Libanon.


- Da jeg fikk beskjeden om at jeg ble tildelt Raftoprisen, følte jeg først på en overlevelses-skyld. Jeg tenkte på mine syriske brødre og søstre i graver, i krig, i telt eller i fengsler. Men jeg følte også lykke - å se Syria igjen på det globale kartet. Ydmykhet - for at mitt og SAWAs arbeid blir anerkjent. Men mest følte jeg på et ansvar. Hvordan kan jeg bruke denne prisen og mulighetene det gir for å gjøre mitt arbeid bedre?, sa en ydmyk Mhaissen i sin tale på DNS.

Priskomitéleder Lise Rakner understreket retten til å ha rettigheter i sin tale, før hun inviterte Mhaissen til scenen for å motta Raftoprisen 2019.

"I dag - og mer enn noen gang - trenger vi menneskerettighetsforkjempere som insisterer på å utvide "vi-et" i menneskerettighetene, til at det inkluderer flyktninger på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå," sa Rakner i sin tale.

Årets Raftopris var den 33. i rekken, og ble for første gang utdelt i 1987. Prisutdelingen inkluderer også en festforestilling med kunstneriske bidrag fra lokale og nasjonale artister.