Økt støtte til undervisning mot rasisme

I dag troppet klima- og utviklingsminister Sveinung Rotevatn (Venstre), utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) og bystyrerepresentant Charlotte Spurkeland (Høyre) opp på Raftostiftelsen med en gladnyhet i bagasjen: Regjeringen har besluttet å øke den årlige grunnbevilgningen fra Kunnskapsdepartementet til Raftostiftelsen med 1.4 millioner kroner.

08.09.2021

- Økt støtte betyr at Raftostiftelsen kan møte voksende etterspørsel etter vår undervisning i demokrati og menneskerettigheter fra skoler over hele Vestlandet, sier daglig leder i Raftostiftelsen Jostein Hole Kobbeltvedt.

Økningen er en del av regjeringens satsing på Demokratisk beredskap mot rasisme og anti-semitisme (Dembra). Raftostiftelsen er ansvarlig for Dembra på Vestlandet.

- Å støtte skoler og lærere i arbeidet mot fordommer og utenforskap er noe vi noe vi brenner for, og ser frem til å videreutvikle, sier undervisningsleder i Raftostiftelsen Solveig Moldrheim.

Vår drøm er at Raftohuset skal bli en møteplass for alle som er interessert i menneskerettigheter i Bergen og på Vestlandet.

Jostein Hole Kobbeltvedt, Daglig leder i Raftostiftelsen

I tillegg til økt grunnbevilgning har Raftostiftelsen søkt Kunnskapsdepartementet om støtte til å utvide og oppgradere Raftohuset for å kunne møte den økende etterspørselen fra skoler og lærere i regionen.

- På Raftohuset møtes arbeid for menneskerettighetsforsvare verden over, med demokratiundervisning lokalt. Vår drøm er at dette huset skal bli en møteplass for alle som er interessert i menneskerettigheter i Bergen og på Vestlandet. Den økte støtten inspirerer oss til fortsatt arbeid for å gjøre den drømmen til virkelighet, sier Jostein Hole Kobbeltvedt.

Kontakt

Picture of Jostein Hole Kobbeltvedt

Jostein Hole Kobbeltvedt

Rafto-stiftelsen, Daglig leder
Means of contactContact details
Phone:92066025
E-mail:jostein.hole.kobbeltvedt@rafto.no

Les mer om Jostein

Picture of Solveig Moldrheim

Solveig Moldrheim

Rafto-stiftelsen, Undervisningsleder
Means of contactContact details
Phone:93405159
E-mail:solveig.moldrheim@rafto.no

Er leder for undervisningsavdelingen og har ansvar for Dembra.
Les mer om Solveig