Raftos uteskole


Skolene åpnes igjen, og en ny skolehverdag står foran oss. Nedenfor finner du en oversikt over våre forskjellige undervisningstilbud som kan gjennomføres utenførs.

Uteskole 1: Refleksjonstur i nabolaget

cc-2.jpg#asset:4884

Dette er et lærerstyrt undervisningsopplegg hvor elevene utforsker temaet menneskerettigheter ved å ta i bruk nærområdet. Sentralt står forholdet mellom motsetninger og universalitet i menneskerettighetene.

Du finner opplegget her.

Uteskole 2: Menneskerettighetsløype i nabolaget

Mitt-innlegg-42.jpg#asset:4668

I dette opplegget skal elevene bli bedre kjent med hva det betyr at Bergen har blitt Norges første og (foreløpig eneste) menneskerettighetsby. I forkant har læreren fått et oppgavehefte fra Rafto og plassert ut postene i nærområdet. Elevene får tilgang til kart hvor postene henger og de må finne veien dit. Postene har ulike oppgaver knyttet til menneskerettigheter, både teoretiske og praktiske.

Du finner opplegget her.

Uteskole 3: Heldagstur til Menneskerettighetsvarden

Mitt-innlegg-7.jpg#asset:4840

Omtrent midt på Vidden ligger Menneskerettighetsvarden. I dette heldagsopplegget tar vi turen inn til Varden. I løpet av turen vil ulike menneskerettslige problemstillinger bli diskutert. Fjellturer gir en ypperlig anledning til refleksjon og det ønsker vi å invitere elever med på.'

Du finner opplegget her.

Kontakt

Picture of Bjørnar Østerhus Dahle

Bjørnar Østerhus Dahle

Rafto-stiftelsen, Rådgiver
Means of contactContact details
Phone:90946734
E-mail:bjornar.dahle@rafto.no

Undervisningskoordinator

Les mer om Bjørnar