Rasisme og diskriminering: Besøk i Rettighetstanken

Varighet

3 klokketimer

Hva er diskriminering og rasisme? Hvilke eksempler finnes i vårt samfunn, der både rasisme og diskriminering er forbudt? Hvordan kan man være en del av en rasistisk struktur, uten selv å være rasist? Hva kan man gjøre når man møter denne typen urettferdighet?


Under besøket i rettighetstanken arbeider vi dialogbasert og utforskende med spørsmål om rasisme og diskriminering. Hvordan ser dette ut i vår egen tid og samfunn? Hvordan kan rasisme og diskriminering eksistere i samfunn som har regelverk og lover som skal beskytte mot dette? Vi diskuterer mulighetene for å bidra til videreføring av rasistiske og diskriminerende praksiser, uten selv å støtte dette, og utforsker hvordan språk bidrar til å bestemme hva som er "normalt" og "annerledes" i et samfunn.

I gruppearbeid inviterer vi elevene blant annet til å kritisk reflektere rundt hvordan menneskers muligheter i eksempelvis jobb, utdanning og boligmarked kan påvirkes av deres gruppetilhørighet, og hvordan opplevelsen å være "annerledes" i et samfunn kan påvirke egen identitet.

Praktisk informasjon

Dette skolebesøket hos Raftostiftelsen tar 3 klokketimer og er gratis. Ved påmelding får du tilsendt forslag til aktiviteter som kan gjennomføres før og etter besøket.

Raftohuset har dessverre ikke lokaler der elever som møter opp tidlig, kan vente til de andre kommer. Vi møter klassen til avtalt tid ved hoveddøren. Dersom klassen trenger lunsjpause under besøket, avtales dette på forhånd Lunsj kan inntas i kantinen på Studentsenteret, her er det lov å ta med niste.

Adresse er Menneskerettighetenes-plass 1, Raftohuset ligger på Nygårdshøyden bak Naturhistorisk Museum ved trappen opp fra Puddefjordsbroen.

Bestill besøk på Raftohuset

powered by Typeform

Rasisme og diskriminering: Besøk i Rettighetstanken Inngår i pakkene