Arrestasjonen av menneskerettighetsforsvarer Khurram Parvez er vilkårlig og ulovlig

Hele 60 dager etter FNs brev som ber om en begrunnelse for Indias arrestasjon av Raftoprismottaker Khurram Parvez, er ingen offisielle svar gitt.

FNs Special Procedures har nå publisert en svært sterkt formulert forespørsel sendt til regjeringen i India 1. desember 2021, der de ber om begrunnelse for arrestasjonen av programkoordinator Raftoprismottaker 2017 Khurram Parvez fra organisasjonen Jammu and Kashmir Coalition of Civil Society JKCCS.

Khurram Parvez er selv offer for terror. Han har jobbet i flere tiår for å dokumentere vilkårlige forsvinninger og andre menneskerettighetsbrudd i Kashmir. Han er også en internasjonalt anerkjent Kashmir-ekspert og en av de viktigste talspersonene for menneskerettighetene til Kashmir.

Les FNs brev her: The letter from UN Special Procedures

"60 dager etter at brevet ble sendt, har ingen rimelig grunn blitt presentert for verden som rettferdiggjør arrestasjonen. Vi må derfor konkludere med at Khurram Parvez holdes i vilkårlig arrestasjon, i strid med menneskerettighetene så vel som indisk lov. Khurram Parvez må løslates umiddelbart, og betingelsesløst", fastslår Jostein Hole Kobbeltvedt, Daglig leder Raftostiftelsen.

Kontakt

Iver Ørstavik

Seniorrådgiver
Means of contactContact details
Phone:47096755
E-mail:iver.orstavik@rafto.no
Mer om Iver Ørstavik