Bruken av tortur i Tsjad må opphøre

I anledning den internasjonale dagen for støtte til torturofre 26. juni markerer vi vår solidaritet med Raftoprismottaker 2022, Nodjigoto Charbonnel. Charbonnel og hans organisasjon AJPNV kjemper for å avskaffe tortur og forsvare menneskerettighetene til torturoverlevende.

I Tsjad brukte Association Jeunesse pour la Paix et la Non-Violence (AJPNV) dagen til å fordømme den vedvarende praksisen med bruk av tortur og å utfordre myndighetene.

- Tsjad er flinke på å ratifisere konvensjoner og lover. Imidlertid er Tsjad mye dårligere når det gjelder implementeringen av sine lover. Tsjad har ratifisert FNs konvensjon mot tortur, men tortur fortsetter å bli brukt av ulike tsjadiske myndigheter for å kontrollere tsjadiske borgere. Derfor utvikler bruken av tortur seg dag for dag i Tsjad, sa Raftoprismottaker 2022, Nodjigoto Charbonnel, i et intervju med Deutsche Welle i går.

Charbonnel og hans team hjelper overlevende med å gjenoppbygge livene sine etter tortur og arbeider for beskyttelse av menneskerettigheter og forebygging av tortur og seksualisert vold gjennom å tilby menneskerettighetsopplæring for sivilsamfunnet.

- Vi kan hjelpe en person med å gjenoppbygge livet etter tortur ved å gi tilgang til medisinsk hjelp og psykologisk rådgivning for å hjelpe dem med å overvinne konsekvensene av tortur, fortsetter Charbonnel.

Charbonnel og hans organisasjon markerte i går den internasjonale dagen på kontoret sitt i N'Djamena, Tsjad, under banneret "26. juni - FNs internasjonale dag for støtte til torturofre. #UnitedAgainstTorture".

Les hele intervjuet med Charbonnel her.

Charbonnel og hans team fra AJPNV utenfor deres kontor i N'Djamena i Tsjad.
Charbonnel og hans team fra AJPNV utenfor deres kontor i N'Djamena i Tsjad.