Masterkurs i Business and Human Rights - søk nå!

Business and human rights

Business and Human Rights-kurset undersøker hvordan brudd på menneskerettigheter kan knyttes til virksomhetsaktiviteter og potensielle dilemmaer når selskaper opererer i forskjellige land. Deltidskurset ved Universitetet i Bergen hver høst har fortsatt ledige plasser!

Selskaper har betydelig innvirkning på menneskerettighetene. Bedrifter skaper arbeidsplasser og betaler skatt som gir myndighetene ressurser for å skape den infrastrukturen som er nødvendig for at folk skal realisere og hevde sine menneskerettigheter. Imidlertid kan bedriftens atferd også påvirke rettighetene til arbeidere, forbrukere og lokalsamfunn negativt.

Dette kurset gir en bedre forståelse menneskerettighetsbrudd som kan knyttes til virksomheters aktiviteter, uavhengig av intensjon. Kurset gjør dette ved å undersøke de etiske og juridiske standardene, pliktene og forventningene til selskaper.

Fokus vil være på dilemmaene ved å balansere lokale standarder og regler som kan stride mot globale standarder eller policyer. Videre vil kurset utforske nye initiativer for å håndtere menneskerettigheter og næringsliv, og vurdere effektiviteten av frivillige forretningsetiske retningslinjer.

Les mer og søk om plass her


Masterkurset er et samarbeid mellom Raftostiftelsen, Institute for Human Rights and Business og Institutt for Sammenliknende politikk ved Universitetet i Ber
gen.

Kontakt

Therese Jebsen

Seniorrådgiver
Means of contactContact details
Phone:415 11 390
E-mail:therese.jebsen@rafto.no
Mer om Therese Jebsen