Ny overordnet samarbeidsavtale med Universitetet i Bergen

Raftostiftelsen og UiB styrker samarbeidet ytterligere innen forskning, dokumentasjon og kunnskapsformidling.

Raftostiftelsen og UiB har i lang tid samarbeidet tett på ulike områder. Den nye avtalen legger til rette for en videreutvikling av samarbeidet mellom fagmiljøene og muligheter for nytenkende prosjekter som fremmer demokrati, kritisk diskusjon og et mangfoldig og bærekraftig samfunn.

SIGNERT AVTALE: Rektor ved UiB Margareth Hagen og Daglig leder i Raftostiftelsen Jostein Hole Kobbeltvedt. Foto: På Høyden
SIGNERT AVTALE: Rektor ved UiB Margareth Hagen og Daglig leder i Raftostiftelsen Jostein Hole Kobbeltvedt. Foto: På Høyden

Bergen 17.03.2022

- Avtalen legger til rette for målrettet og langsiktig samarbeid, og vi ser frem til flere felles prosjekter som setter søkelys på menneskerettighetssituasjonen internasjonalt, samtidig som vi styrker utdanning til demokratisk medborgerskap lokalt, sier Jostein Hole Kobbeltvedt, daglig leder i Raftostiftelsen.

Blant områder som omfattes av samarbeidet er: utdanning og demokratisk medborgerskap, dokumentasjon og forskning, debatt og kunnskapsformidling, studenter og arbeidslivspraksis og lokaler i geografisk nærhet til hverandre.

– I disse tider blir det mer og mer viktig at vi som universitetet og andre frie akademiske institusjoner samarbeider med viktige samfunnsaktører som Raftostiftelsen for å fremme demokrati, kritisk diskusjon og menneskerettigheter. Jeg er derfor veldig glad for at UiB og Raftostiftelsen i dag har inngått en avtale om å videreutvikle samarbeidet om dette, sa UiB-rektor Margareth Hagen til nettavisen På Høyden etter signeringen.

Kontakt

Julie Ane Ødegaard Borge

Seniorrådgiver, Undervisning
Means of contactContact details
Phone:922 67 974
E-mail:julie.borge@rafto.no
Mer om Julie Ane Ødegaard Borge