Vi står i solidaritet med demonstrantene i Russland

Russland er mer enn Putin. I gatene ser vi tusenvis av russere som fordømmer mot krigen i Ukraina, tusenvis av demonstranter er allerede arrestert. Raftostiftelsen står i solidaritet med de som står i kampen for demokrati og menneskerettigheter, og som utfordrer Putin på hjemmebane.

Bilde: Demonstrasjonene skjer i flere av de største byene i Russland. Her fra St. Petersburg, fredag 25/2. Foto: DMITRI LOVETSKY / AP / NTB

På gatene i flere byer i Russland har tusenvis av mennesker demonstrert mot krigen i Ukraina og mot Putins aggressive politikk. Mer enn 2000 mennesker har til nå blitt fengslet, og tallene er stigende.

"Den russiske invasjonen av Krim, og propagandaen som fulgte etter, har gjort mange til motstandere. I tillegg kommer at russerne kommuniserer bedre på sosiale mediene, og leser nyheter på andre språk.(...) Vi forventer tusenvis av arrestasjoner i de kommende dagene" , uttalte Pavel Tsjikov til Bergens Tidende søndag.

Les hele intervjuet her

Pavel Tsjikov og advokatene i Agora, mottok Raftoprisen i 2014 som en anerkjennelse for deres nådeløse og profesjonelle arbeid med å forsvare menneskerettigheter, inkludert retten til en rettferdig rettergang og andre menneskerettigheter i et Russland hvor organisasjoner og enkeltpersoner er utsatt for
økende begrensninger fra landets myndigheter. Agora tar nå på seg forsvaret av menneskene som har blitt arrestert for å protestere mot krigen i Ukraina.

I solidaritet med demonstrantene - signer vårt opprop

Raftostiftelsen støtter våre russiske venner i kampen for demokrati og menneskerettigheter. Vi lever i en grusom tid, men midt i krigen, i ødeleggelsene og i undertrykkelse, gir folkets protester mot Putin et glimt av håp.

Vi oppfordrer alle som ønsker å vise solidaritet med folket i Russland og Belarus til å signere dette oppropet

Солидарность с протестующими!

Дорогие русские и белорусские друзья в борьбе за демократию и права человека! Мы живем в ужасние времена, но в час войны и разрушения и в атмосфере тотального угнетения нас воодушевляет ваши протесты против режимов Путина.


Kontakt

Iver Ørstavik

Seniorrådgiver
Means of contactContact details
Phone:47096755
E-mail:iver.orstavik@rafto.no
Mer om Iver Ørstavik