Sportsklubben Brann signerte FUTURE-PROOF-plakaten: – I kjernen av det vi ønsker å stå for

Sportsklubben Brann er godt i gang med årets sesong i Eliteserien. Nylig valgte Brann også å signere Raftostiftelsen og Bergen Næringsråd sin FUTURE-PROOF-plakat for menneskerettigheter.

Publisert: Tirsdag 23. april 08:30

– En av Branns verdier er at vi bryr oss. Et initiativ som FUTURE-PROOF er derfor helt i kjernen av det vi ønsker å stå for. Det gir oss mulighet til å bidra på en større arena enn det vi klarer alene, sier Christian Kalvenes, daglig leder for Brann.

Kalvenes peker på at menneskerettighetshensyn er høyaktuelt også i Branns virksomhet.

– Avtrykket fra fotballen er ikke like god i alle deler av verden. Vi ønsker å støtte arbeidet som gjøres gjennom NFF og andre organisasjoner for å sikre at menneskerettigheter ivaretas der fotballen er involvert, sier Kalvenes.

Flankert av leder i Bergen Næringsråd, Monica Mæland, og leder i Raftostiftelsen, Jostein Hole Kobbeltvedt, signerte Branns daglige leder Christan Kalvenes FUTURE-PROOF-plakaten.


Drakter fra Kambodsja

I likhet med andre norske selskaper er det en utfordring for Sportsklubben Brann å ha full oversikt over at menneskerettigheter ivaretas i leverandør-kjeden.

Før årets sesongstart skrev Bergens Tidende om at Branns nye blå bortedrakter fra Nike trykkes i Kambodsja. I artikkelen fremkom det at det er vanskelig å vite nok om prosessene bak draktproduksjonen.

– Større oppmerksomhet

Kalvenes sier at det er viktig for Brann å ha god innsikt i sine leverandører og deres leverandørkjeder, nettopp for å kunne vite at menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold er ivaretatt.

Han håper at medlemskapet i FUTURE-PROOF vil bidra til at klubben kan utvikle dette arbeidet videre på en god måte.

– Vi håper at vi gjør en god nok jobb helt lokalt. Så håper vi også at vi ved å være med i FUTURE-PROOF og ved å vise at vi bryr oss bidrar til at vi sammen klarer å skape enda større oppmerksomhet og bevissthet rundt dette temaet, avslutter Kalvenes.

Rundt 40 bedrifter

Det er Bergen Næringsråd og Raftostiftelsen som står bak FUTURE-PROOF-nettverket. Formålet er å bistå næringslivet med å følge opp sitt menneskerettighetsansvar.

I dag er rundt 40 bedrifter med i FUTURE-PROOF-nettverket og det er stort fokus på erfaringsutveksling mellom de ulike virksomhetene.

Kontakt

Maren Fluge Nordgreen

Prosjektkoordinator, Future-Proof
Means of contactContact details
Phone:47 404 50 930
E-mail:maren.nordgreen@rafto.no
Mer om Maren Fluge Nordgreen

Kaspar Knudsen

Kommunikasjonsrådgiver
Means of contactContact details
Phone:92 83 32 67
E-mail:kaspar.knudsen@rafto.no
Mer om Kaspar Knudsen