Rettighetstanken

| Fordommer: Besøk på Raftohuset

Blir du puttet i boks? Er vi frie nok fra kategoriene vi puttes i til å gjøre egne valg? Hvilke konsekvenser har det at mennesker naturlig kategoriserer hverandre? Kan det være positivt med en boks? Når kan det være negativt å bli satt i en boks?

Varighet

3 timer

Type

Rettighetstanken

Sted

Raftohuset

Bestill besøk på Raftohuset

Velg ett tema du ønsker undervisning i:

I besøket i Rettighetstanken starter vi med kort dialog og innføring i tema. Vi ser et intervju med prismottaker fra 2011, Sexual Minorities Uganda (SMUG) ved deres leder Frank Mugisha. Deretter arbeider elevene i grupper på fem ulike stasjoner. Blant annet hører de digitale fortellinger, ser filmsnutter og leser håndskrevne øyevitneskildringer av menneskerettighetsbrudd. Vi avslutter med dialog og refleksjoner rundt temaet.

Praktisk informasjon:

Dette skolebesøket hos Raftostiftelsen tar 3 klokketimer og er gratis. Ved påmelding får du tilsendt forslag til aktiviteter som kan gjennomføres før og etter besøket.

Raftohuset har dessverre ikke lokaler der elever som møter opp tidlig, kan vente til de andre kommer. Vi møter klassen til avtalt tid ved hoveddøren. Dersom klassen trenger lunsjpause under besøket, avtales dette på forhånd. Lunsj kan inntas i kantinen på Studentsenteret, her er det lov å ta med niste.

Adressen er Menneskerettighetenes plass 1, 5007 Bergen. Raftohuset ligger på Nygårdshøyden bak Naturhistorisk Museum ved trappen opp fra Puddefjordsbroen.