Rettighetstanken

| Bærekraftige samfunn: Besøk på Raftohuset

Hvordan henger klimaendringer sammen med menneskerettigheter? Hva gjør folk sårbare for klimaendringer, og hva har dette med rettferdighet å gjøre? Hvordan påvirker det lokale det globale? Hvem har ansvar for å gjøre noe med klimaendringer?

Varighet

3 klokketimer

Type

Rettighetstanken

Sted

Raftohuset

Bestill besøk på Raftohuset

Velg ett tema du ønsker undervisning i:
Har du noen elever som bruker rullestol eller har andre tilretteleggingsbehov, ber vi deg si fra så fort som mulig. Da kan vi gjøre undervisningen god for alle, uavhengig av funksjonsvariasjon

Under besøket i rettighetstanken får elevene utforske begrepet klimarettferdighet gjennom dialog og stasjonsarbeid. På hvilken måte er klimaendringer urettferdig – og hvem har ansvar for å gjøre noe med det?

Elevene får innsikt i sammenhengen mellom det lokale og globale, og de får reflektere over indvidets rolle i systemet. De får diskutere og jobbe med en rekke samfunnsaktuelle dilemmaer i klimadebatten som påvirker menneskerettigheter på ulike måter.

Klimaendringer er et tema i samfunnet der folk og aktører er uenige om tiltak for å stoppe global oppvarming i et komplekst system hvor vi enda ikke har alle svarene. Vi vil reflektere over dette og legge til rette for meningsbrytning gjennom å diskutere ansvar og handlingsalternativ.

På besøket i rettighetstanken skal elevene få kunnskap og innsikt i det menneskerettslige aspektet ved klimaendringer med et særlig fokus på muligheter, håp og engasjement på veien til et bærekraftig samfunn.

Praktisk informasjon:

Besøket i Rettighetstanken hos Raftostiftelsen tar 3 klokketimer, og krever ikke forberedelse. Adressen er Menneskerettighetenes plass 1. Raftohuset ligger på Nygårdshøyden bak Naturhistorisk Museum ved trappen opp fra Puddefjordsbroen. Raftohuset har dessverre ikke lokaler hvor elever som møter opp tidlig kan vente til de andre kommer. Vi møter klassen presist til avtalt tid ved hoveddøren til Rafto. Dersom klassen trenger lunsjpause under besøket kan dette avtales på forhånd. Lunsj kan spises i kantinen på Studentsenteret (2 minutt unna Raftohuset) her er det lov å ta med niste.