Diskusjonsøvelse

| Migrasjon: Besøk i Rettighetstanken

På besøket i rettighetstanken utforsker elevene hva flytting og flukt gjør med identitet, tilhørighet og rettssikkerhet for mennesker.

Varighet

3 timer

Type

Diskusjonsøvelse

Sted

Raftohuset

På besøket i Rettighetstanken jobber elevene både kreativt og praktisk. De skal i grupper blant annet skape en fiktiv person. Gjennom denne personen lever de seg aktivt inn i et annets menneskes tenkte liv, identitet og utvikling. Elevene arbeider på ulike stasjoner med blant annet kollager, kart og landegrenser, dokumenter og personlige historier. Elevene vil, oppdelt i grupper, rullere på disse. Avslutningsvis diskuteres stasjonsarbeidet i fellesskap.

Praktisk informasjon

Dette skolebesøket hos Raftostiftelsen er gratis. Ved påmelding får du tilsendt forslag til aktiviteter som kan gjennomføres før og etter besøket.

Raftohuset har dessverre ikke lokaler der elever som møter opp tidlig, kan vente til de andre kommer. Vi møter klassen til avtalt tid ved hoveddøren. Dersom klassen trenger lunsjpause under besøket, avtales dette på forhånd. Lunsj kan inntas i kantinen på Studentsenteret, her er det lov å ta med niste.

Adressen er Menneskerettighetenes plass 1, 5007 Bergen. Raftohuset ligger på Nygårdshøyden bak Naturhistorisk Museum ved trappen opp fra Puddefjordsbroen.

Bestill besøk på Raftohuset

Velg ett tema du ønsker undervisning i:
Har du noen elever som bruker rullestol eller har andre tilretteleggingsbehov, ber vi deg si fra så fort som mulig. Da kan vi gjøre undervisningen god for alle, uavhengig av funksjonsvariasjon