Diskusjonsøvelse

"Bildet av jøden"

Et undervisningsopplegg som utforsker betydningen av stereotypier, fordommer og dehumanisering med utgangspunkt i «humoristiske» bilder og fremstillinger av «andre».

Varighet

2 timer

Type

Diskusjonsøvelse

Sted

I klasserommet

Om øvelsen

Denne øvelsen tar utgangspunkt i bilder hentet fra den tyske barneboken Trau keinem Fuchs auf grüner Heid und keinem Jud auf seinem Eid som utkom i 1936 og skulle forklare de diskriminerende Nürnberglovene for tyske barn.

Videre blir det hentet frem memes som sirkulerer i sosiale medier som ved bruk av humor kamuflerer gruppefiendtlighet og fordommer. Med dette som utgangspunkt inviterer øvelsen til dialog rundt hvordan fordommer og holdninger kan påvirkes av de fremstillingene av "andre" man møter i samfunnet.

Praktisk informasjon

Denne øvelsen skjer på skolen, ledet av Raftostiftelsens undervisningsrådgivere. Bestill besøk i skjema under, eller ta kontakt med oss på: undervisning(at)rafto.no

Bestill skolebesøk

Velg ett tema du ønsker undervisning i:
Har du noen elever som bruker rullestol eller har andre tilretteleggingsbehov, ber vi deg si fra så fort som mulig. Da kan vi gjøre undervisningen god for alle, uavhengig av funksjonsvariasjon