- Vi er svært skuffet over regjeringens kutt til menneskerettigheter

Revidert statsbudsjett 2022

Regjeringen foreslår å kutte støtten til satsinger på menneskerettigheter med 20 prosent! - Oppsiktsvekkende, sier Jostein Hole Kobbeltvedt i Raftostiftelsen.

Bergen 12.05. 2022

- Dette er nesten ikke til å tro. Putins krig mot Ukraina fører til at regjeringen kutter støtten til menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet. Det naturlige svaret ville være å øke støtten til disse satsingene, sier Jostein Hole Kobbeltvedt, daglig leder i Raftostiftelsen.

I forslag til revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å kutte støtten til satsinger på menneskerettigheter, menneskerettighetsforsvarere, kvinners rettigheter, arbeidstakerrettigheter, ytringsfrihet, rettstat og demokrati med 136 millioner kroner. Dette er kutt på over 20 prosent.

- Krigen mot Ukraina viser hvorfor kampen for menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet er så viktig. Det er svært oppsiktsvekkende at regjeringen svarer med å kutte i støtten til de som daglig risikerer livet for å forsvare disse verdiene verden over, fortsetter Hole Kobbeltvedt.

Kontakt

Jostein Hole Kobbeltvedt

Daglig leder
Means of contactContact details
Phone:92066025
E-mail:jostein.hole.kobbeltvedt@rafto.no
Mer om Jostein Hole Kobbeltvedt