Diskusjonsøvelse

Engasjementskort

Ikke alle brenner for en politisk sak, men de fleste opplever noe som frustrerende eller urettferdig. Kan noe av dette bli til en sak man kan argumentere for, til politikk eller en hjertesak? Alle mennesker har et engasjement, bli kjent med det!

Varighet

2 timer

Type

Diskusjonsøvelse

Sted

I klasserommet

Om øvelsen:

Elevene deles i grupper og hver gruppe får 11 ulike kort som hver presenterer en sak. Kortene består av et bilde samt en kort, overbevisende og saklig tekst. Etter å ha lest gjennom dem skal gruppen plassere dem i rekkefølge etter hvilken sak som engasjerer dem mest. Hver av gruppene må begrunne rekkefølgen.

Gruppene får etterhvert nye spørsmål, og de må kanskje gjøre om på rekkefølgen: Hvilken sak er viktigst for deg? Hvorfor? Hvilken sak er viktigst for ditt liv, for Norge og for verden? Hvorfor?

Her kan du se en film der elever presenterer de ulike sakene.

Praktisk informasjon

Dette undervisningsopplegget skjer på skolen, ledet av Raftostiftelsens undervisningsrådgivere. Bestill besøk i skjema under.

Bestill gratis skolebesøk her (Vestland)

Velg ett tema du ønsker undervisning i:
Har du noen elever som bruker rullestol eller har andre tilretteleggingsbehov, ber vi deg si fra så fort som mulig. Da kan vi gjøre undervisningen god for alle, uavhengig av funksjonsvariasjon