15 millioner til utvidelse av Raftohuset: – Utrolig gledelig og etterlengtet!

Dette markerer et stort steg mot et nytt og mer moderne Raftohus.

Søndag 3. desember presenterte regjeringen statsbudsjettet for 2024. Der ble det kunngjort at Raftostiftelsen mottar en støtte på 15 millioner kroner. Det betyr at arbeidet med å utvide og oppgradere Raftohuset kan settes i gang for fullt.

– Dette er en utrolig gledelig og etterlengtet nyhet! Et ferdigstilt prosjekt betyr at dobbelt så mange elever på sikt kan få undervisning i demokrati og menneskerettigheter, sier Jostein Hole Kobbeltvedt, daglig leder i Raftostiftelsen.

Nye undervisningslokaler

Nye undervisningslokaler vil være en del av prosjektet, og Raftostiftelsen har nå fått midler til første fase av arbeidet. Totalprisen for byggeprosjektet er 85 millioner kroner.

Kobbeltvedt tolker søndagens beslutning som et signal om at også resten av midlene vil komme.

– I en tid der vi ser tilbakegang i utviklingen av demokratier, hvor kriger herjer og autoritære ledere vinner frem, er det avgjørende å skape rom for at elever kan bli kjent med sitt engasjement, meningsdanning og kritisk tenkning, sier Kobbeltvedt.

Nybygget vil gi en betydelig utvidelse av Raftohuset.


Kan stå klart i 2027

Raftohuset er bygget i en annen tid. For å kunne være et hus for alle og imøtekomme den store etterspørselen fra skolene, trengs det midler til en betydelig oppgradering og utvidelse av Raftohuset.

– Derfor er denne nyheten etterlengtet, og vi vil takke SV, som har sikret gjennomslag for prosjektet i forhandlingene om Statsbudsjettet for 2024, sier Kobbeltvedt.

Med støtte fra Kunnskapsdepartementet i 2022 har Raftostiftelsen gjennomført prosjektering. Dette viser et realistisk og gjennomførbart prosjekt som vil gi stort utbytte for elever og lærere på hele Vestlandet.

Raftostiftelsen har engasjert Martin Halvorsen fra Erstad og Lekven Bergen AS som prosjektleder og arkitektselskapet 3RW. Med bevilgning fra 2024 kan huset være klart allerede i 2027.


Kontakt

Jostein Hole Kobbeltvedt

Daglig leder
Means of contactContact details
Phone:92066025
E-mail:jostein.hole.kobbeltvedt@rafto.no
Mer om Jostein Hole Kobbeltvedt